In China se va construi un hotel in pamant

Un hotel luxos va fi construit langa Shanghai, iar acesta se va afla in totalitate in pamant, potrivit „Business Insider”.

La poalele muntelui Tianmashan, hotelul InterContinental Shimao Wonderland se va ridica cu două etaje peste stanca de 100 de metri si va avea 16 etaje sub pamant. Ultimul nivel din pamant va fi sub apa si va gazdui un restaurant.

Planurile arhitecturale sunt futuriste, iar hotelul de 380 de camere se estimeaza a fi inaugurat pana la sfarsitul anului 2014 sau inceputul anului 2015. Avand in vedere cat de mult este de lucru, acest proiect pare mai degraba irealizabil. Dar, am vazut deja cat de mult pot construi chinezii in cateva zile, deci doi ani si jumatate pentru aceasta constructie ar putea fi suficienti.

Planurile proiectului au fost realizate de firma britanica de arhitecti, Atkins, iar designul a fost premiat.

„Ne-a inspirat cariera pe care am gasit-o aici si vrem sa construim un deal verde asemeni unei cascade. In centru hotelului, am creat o “cascada” din sticla transparenta. Aceasta reproduce perfect cascadele naturale de pe suprafata carierei existente”, a spus Martin Jochman, seful companiei Atkins.

Sursa: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s