Complex de 4,4 miliarde de dolari in Macao

Grupul american Sands, cel mai mare operator de cazinouri din lume, a inaugurat miercuri, la Macao, un imens complex care include cazinouri, hoteluri, magazine şi centre de conferinţă, investiţie ce se ridică la 4,4 miliarde de dolari. Complexul este unul impunător, dar arhitectura sa este departe de a o egala pe cea a complexului Marina Bay Sands, deschis în 2010 în Singapore, în urma unei investiţii de 5,4 miliarde de dolari.

Marina Bay Sands cuprinde un hotel cu 2.600 de camere, 50 de restaurante, aproape 300 de magazine, un centru de conferinţe cu facilităţi pentru 45.000 de persoane, spaţii de birouri, un muzeu, o sală de spectacole, cea mai mare sală de dans din Asia de Sud-Est, un parc cu plaje, păduri şi terenuri de golf, un aeroport privat pentru elicoptere şi avioane de mici dimensiuni.

Însă principala atracţie o reprezintă Sky Park, un fel de “acoperiş” de-a lungul a trei zgârie-nori, de forma unui vas de croazieră, care găzduieşte o pisicină inedită, pe care o puteţi vedea în imaginile de mai sus. De altfel, piscina lungă de aproape 150 de metri, adică cea mai mare piscină în aer liber la această înălţime, este primul lucru pe care îl vezi când se deschid uşile liftului la etajul 57. Sky Park Sands are dimensiunile a trei terenuri de fotbal şi cuprinde, pe lângă piscină, restaurante, o grădină cu 250 de copăcei şi 650 de plante.

De altfel, în ultima vreme s-ar părea că balcoanele cu piscină sunt ultima fiţă a apartamentele de lux, întrucât tot mai multe proiecte imobiliare din lume oferă o mică piscină în balconul propriu.

Sands Cotai Central, noua bijuterie din Macao, are o suprafaţă totală de 1,2 milioane de metri pătraţi, cinci mii 800 de camere de hotel, 20 de mii de angajaţi şi spaţii pentru convenţii capabile să găzduiască 50 de mii de persoane. Cu ocazia inaugurării noului cazinou din Macao, miliardarul american Sheldon Adelson, propietarul grupului american Las Vegas Sands, a anunţat că are de gând să investească 35 miliarde de dolari pentru a construi un mini-Las Vegas în Spania.

Potrivit lui Adelson, grupul Sands este interesat de două zone urbane: Barcelona şi Madrid. Proiectul ar urma să fie realizat pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani, iar fiecare din cele 12 staţiuni va costa aproape trei miliarde de dolari.

Sursa: www.capital.ro, www.reporterntv.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s