Cea mai înaltă clădire din lume se va construi în Azerbaijan

Se pare ca în Azerbaijan se va construi o clădire ce avea 189 de etaje și va masura peste 1 km înălțime, devenind astfel cea mai înaltă clădire din lume. Turnul Azerbaijan, cum se va numi construcția, va fi cu 200 de metri mai înalt decât Burj Khalifa, cea mai înaltă construcție din lume în momentul de față, și cu 50 de metri mai înalt decât Kingdom Tower, care se construieşte astăzi în Jeddah, Arabia Saudită.

Noul turn va fi ridicat pe una din Insulele Khazar, un complex de 41 de insule artificiale ce vor fi construite în Marea Caspică, în apropiere de Garadag, la sud-est de Baku. Tot proiectul va avea 2.000 de hectare, va putea găzdui 1 milion de persoane, iar costul se estimează a fi de aproximativ 100 de miliarde de dolari.

Proiectul va debuta cu construcția unor structuri rezidenţiale, mall-uri, restaurante, spitale, parcuri, școli, campusuri universitare şi chiar un circuit de Formula 1, toate acestea urmând a fi finalizate până în 2016. În următoarea fază a proiectului se va începe construirea Turnului Azerbaijan, construcţia urmând să fie finalizată până în 2022. Turnul va fi așezat pe o insulă centrală, cu vedere amplă asupra orașului insular.

De finalizarea gigantului proiect se va ocupa Hajj Ibrahim Nehramli, preşedintele grupului de companii Avesta. Reprezentanţii companiei pe care o conduce au afirmat că deja au deschis negocierile cu companiile care au construit Burj Khalifa.

Sursa: www.architizer.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s