Companiile aeriene care protejeaza planeta

on

Potrivit unui studiu realizat asupra a douăzeci de companii aeriene la nivel mondial, lowcost-ul Ryanair are flota cea mai eficientã din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră, urmat de Cathay Pacific şi EasyJet.

Clasamentul realizat de Brighter Planet, se bazeazã pe cinci criterii: modelul aeronavei, factorul de încărcare, distanţa parcursă, ponderea mãrfurilor în transport şi densitatea de locuri. Instituţia independentã americanã spune că această listă, elaboratã pe baza cifrelor din 2011, este doar o medie şi nu poate fi valabilã pe toate rutele, deoarece distanţa parcursă influenţeazã considerabil amprenta emisiilor de carbon. În urma trio-ului din capul listei se gãsesc Continental Airlines, United Airlines, JetBlue Airways, KLM, American Airlines, Delta Air Lines şi Alaska Airlines, urmate de US Airways şi British Airways, Air France, Lufthansa, Southwest Airlines şi American Eagle în poziţia 20.

Dacă nu luãm în considerare zborurile internaţionale, Ryanair devanseazã de aceastã datã Singapore Airlines, Delta şi Continental, Iberia fiind pe locul al şaselea înainte de EasyJet şi Cathay, iar Asiana Airlines este a unsprezecea, înaintea Air Canada, Japan Airlines şi Korean Air.
Aeronavele moderne şi mai puţin consumatoare par a fi soluţia ideală de a reduce emisiile: estimările Brighter Planet aratã cã între 2000 şi 2010, combustibilul necesar pentru a transporta un pasager pe o distanţã de o mila a scăzut în medie cu 20%. Ryanair are o flotã cu o vârstã medie de trei ani.
Baza de date folosită pentru această clasificare include 4,5 milioane de rute directe, zborurile internaţionale din 2007 şi zborurile interne din Statele Unite, din anul 2000.

Sursa: www.traveltechnews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s