Cel mai periculos oras din lume se afla in Mexic

Cel mai periculos oraş din lume se află în Mexic şi este emblematic pentru traficul drogurilor care vin din Columbia şi ajung la consumatorii din SUA.

Cartelurile mexicane de droguri se luptă pentru control în Ciudad Juarez, iar peste 6.000 de oameni au fost omorâţi aici în ultimii doi ani, în violenţe legate de traficul de droguri.

În Ciudad Juarez 70% dintre străzi sunt din nisip, fără pavaj. Oraşul însuşi a devenit din păcate cunoscut în urmă cu aproape douăzeci de ani, când au început să dispară femeile; şi acum, situaţia este aceeaşi: au crescut cu 80% aceste dispariţii, de când a început aşa numitul război împotriva traficului de droguri, într-un oraş în care au fost deja trimise armata şi poliţia federală.

În acest oraş mor zilnic între 6 şi 27 de oameni. Violenţa, având legătură cu traficul de droguri, a provocat moartea a zeci de mii de persoane în Mexic începând din decembrie 2006, data sosirii la putere a preşedintelui Felipe Calderon, care a declanşat o ofensivă militară împotriva traficanţilor de stupefiante.

La sfârşitul lunii mai, parlamentarii din statul mexican Chihuahua au acordat localităţii Ciudad Juarez titlul de oraş “eroic” pentru a onora rolul pe care l-a jucat în revoluţia mexicană din 1910, iar preşedintele Calderon a participat la ceremonia de comemorare de la centrul cultural din localitate şi s-a folosit de ocazie pentru a anunţa o scădere a ratei criminalităţii din oraş – cu 60%.

Sursa: www.capital.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s