Top 10 insule exotice

1. Insulele Seychelles

Insulele sunt in numar de 115 si sunt situate in Oceanul Indian, la 1.600 km est de Africa, in nordul insulei Madagascar. Seychelles este un paradis tropical, cu nisip alb, cocotieri langurosi si gradini de corali. Cele mai interesante insule din arhipelag sunt: Mahe (153 km²), Praslin (40 km²), Silhouette (20 km²), La Digue (15 km²), Amirante, Farquhar, Desroches, Fregatte si Aldabra.

2Insula Mauritius

Insula vulcanica, cu stramtori, cascade, paduri bogate, plaje cu nisipuri albe, palmieri si recife de corali este situata in Oceanul Indian, la sud-est de Africa. Insula este atat de frumoasa incat Mark Twain spunea ca „mai intai a fost creat Mauritius, apoi raiul a fost copiat dupa el”.

3. Insulele Maldive

Insulele Maldive sunt situate la sud-vest de India, in Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Arhipelagul este format din 1.192 de insule, dintre care doar 250 sunt locuite. Insula Cocoa (350 m lungime) poseda cea mai frumoasa plaja din Maldive. Aici veti gasi 33 de bungalow-uri, toate pe apa, bariere de corali si hamace de culoarea nisipului.

4. Bali

“Insula zeilor”, “Dimineata lumii” sau “Insula celor 1000 de temple” este o insula mica a Indoneziei, situata in Oceanul Indian. Este destinatia perfecta pentru cei care vor cateva zile de spiritualitate. Sutele de temple, pesterile sacre si vegetatia tropicala creeaza o stare de liniste oricarui pamantean.

5. Bora Bora

Bora Bora este o insula vulcanica, asezata la 225 km nord-vest de Tahiti, care abunda in recife de corali si lagune. Insula s-a format in urma unor eruptii pe fundul oceanului, care au fortat lava sa treaca de suprafata acestuia. Oaspetii pot vizita Lagoonarium si pot practica “shark feeding”-ul, inotand printre rechini, pot face o plimbare cu submarinul “Spiritul Pacificului”, pe langa peretele de coral, sau pot vizita Ferma de perle.

6. Hawaii

Insula din Oceanul Pacific este al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii. Este o destinatie de vis, unde muntii ies direct din apele oceanului, sute de cascade improspateaza padurile tropicale, iar lava vulcanului se prelinge de pe stancile crestate direct in Pacific. Cea mai interesanta insula este Kauai, numita si “Insula Gradina” datorita vegetatiei luxuriante, iar cel mai frumos apus se poate vedea de pe plaja Waikiki.

7. Bahamas

Insula este localizata in Oceanul Atlantic, la est de Florida si la nord de Cuba. Este destinatia numarul unu a americanilor instariti, reprezentand ultima frontiera a luxului, a distractiei si a exotismului. Indiferent ca doresti intimitatea camerei unui hotel de top sau izolarea unei plaje pustii, insulele din Bahamas ofera orice.

8. Montego Bay

Montego Bay este cea mai cunoscuta statiune a insulei Jamaica, situata in Marea Caraibelor. Pe langa apa turcoaz si plajele cu nisipul lor alb si fin, care sunt dominate de atmosfera permanenta de petrecere, Montego Bay ofera turistilor si restaurante unde acestia pot incerca preparate delicioase din bucataria jamaicana.

9. Grand Cayman

Grand Cayman a devenit in ultimii ani o destinatie turistica extrem de cautata, probabil si datorita recifelor de corali, a numeroaselor pesteri si estuare, a pasarilor colorate sau a linistii parca rupta din rai. Activitati precum diving-ul sau snorkeling-ul il vor desprinde pe turist de cotidian si il vor introduce in aceasta lume parca ireala.

10. Aruba

Aruba este o insula de mica altitudine, arida, situata in Marea Caraibelor, la nord de peninsula Paraguana (Venezuela). Desi neimpresionanta prin suprafata sau prin forme de relief impunatoare, insula s-a impus ca o destinatie de plaja ideala si mult dorita, atat datorita climatului tropical moderat, lipsit de excese meteorologice, cat si datorita faptului ca este ocolita de furtunile ce caracterizeaza unele zone calde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s