Filme cu si despre calatorii

1. Eat, pray, love (2010)

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească şi să se împace cu sine.

Aflată la răscruce de drumuri, după divorţ, Gilbert îşi ia un an de pauză de la slujbă şi se decide să evadeze din viaţa sa obişnuită şi confortabilă, riscând totul numai pentru a-şi schimba viaţa. În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, ea se bucură de experienţe simple cum ar fi să mănânce mâncare italienească în Italia, să se roage în India şi la final să se bucure în mod neaşteptat de pacea şi echilibrul unei iubiri, în Bali. Inspirat după o poveste adevărată, Eat, pray, love dovedeşte că există mai multe feluri în care poţi să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.

2. The art of travel (2008)

The Art of Travel este povestea lui Connor Layne care plănuia ca după absolvirea liceului să se căsătorească cu prima lui iubită. Planurile lui au fost însă date peste cap în momentul în care a descoperit că viitoarea lui soție a avut relații sexuale cu cavalerul lui de onoare. În pragul nunții, Connor face o mare scenă și părăsește biserica. Primul lucru pe care îl face este să nu renunțe la luna de miere, în care este decis să se ducă singur.

El zboară în America Centrală, în Nicaragua, în căutarea aventurii. Dar aici Connor ajunge să își piardă banii, camașa și virginitatea. În loc să se întoarcă înapoi la familia lui, să înceapă facultatea, Connor se alatură unui grup de străini, care sunt deciși să traverseze prăpastia Darian în timp record.

3. Vicky Cristina Barcelona (2008)

Comedia romantică a lui Woody Allen are ca subiect două tinere şi escapadele lor amoroase în Barcelona, unul dintre cele mai romantice oraşe din lume.

Vicky (Rebecca Hall) şi Cristina (Scarlett Johansson) sunt prietene bune dar au păreri complet diferite despre dragoste. Vicky este sensibilă şi logodită cu un tânăr respectabil iar Cristina este dezinhibata atât sexual cât şi emoţional, în permanenţă în căutare de noi pasiuni.

Într-o seară, la o galeria de artă, Cristina  pune ochii pe pictorul Juan Antonio (Javier Bardem). Mai târziu, în aceeași seară, cand Vicky şi Cristina iau masa împreună, Juan Antonio se apropie de masa lor cu o propunere îndrazneaţă: să evadeze alături de el într-o călătorie în oraşul Oviedo, unde să exploreze minunile culturale, să bea vin şi să facă dragoste. Vicky consideră propunerea lui dezgustătoare dar Cristina este încântată de cât de direct este și de charisma lui şi o convinge pe Vicky să vină şi ea.

Transpus în decorul senzual mediteraneean al Barcelonei, Vicky Cristina Barcelona este meditaţia amuzantă şi înţeleaptă a lui Woody Allen asupra iubirii în tot romantismul, exaltarea, durerea şi misterul ei.

4. Under the Tuscan sun (2003)

Frances Mayes este o scriitoare de 35 de ani din San Francisco care are o viață perfectă, până în momentul când soțul ei dorește să divorțeze. Urmează o perioadă grea în viața scriitoarei și nereușind să o depășească, cade în depresie.
Prietena ei cea mai bună, Patti, văzând că Frances pe zi ce trece se simte tot mai rau, o convinge să se mute în Toscana. Aici își cumpară vila Bramasole și începe o nouă viață. Curând se va simți bine printre italieni și chiar se gândește să-și întemeieze o familie. Acest lucru se întamplă în momentul în care apare Marcelo, un negustor de antichități din Portobello, de care Frances se îndragostește nebunește.

5. Eurotrip (2004)

Tanarul Scott corespondează pe internet cu o studentă din Germania pe nume Mieke, pentru a se obișnui cu limba germană și pentru a obține o notă de trecere la examenul de germană. Când află ca Mieke este o blondă foarte frumoasă, se decide să se ducă într-o călătorie în Europa pentru a o întâlni. Alături de amicii săi, Cooper, Jenny si Jamie, el are o mulțime de aventuri prin Londra, Paris și Amsterdam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s