Happy Magic Water Park – cel mai mare water park din lume

Pana in prezent, China se bucura de cel mai mare parc acvatic din lume. Happy Magic Water Park, deschis in 2011, este situat in Beijing si se intinde pe o suprafata de 30 de hectare, avand capacitatea de a gazdui pana la 30.000 de oameni.

The Water Cube, cladirea care gazduieste parcul, este ea insasi o piesa de rezistenta a arhitecturii, insa acest imens centru de distractii ii sporeste cu siguranta valoarea. The Water Cube a fost construita cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2008 si reprezinta viziunea arhitectilor australieni de la PTW Architects. Dupa terminarea jocurilor s-a decis ca in cladire sa fie amenejat un parc acvatic, de proiectarea acestuia ocupandu-se compania canadiana Forrec, specializata in proiectarea centrelor de distractie si relaxare.

Fabulosul interior pune la dispozitia clientilor o multime de tobogane, speed slides, piscina cu valuri, piscina olimpica, un lazy river si multe alte atractii, folosindu-se zilnic zeci de tone de apa pentru intretinere, fapt ce a determinat aprecieri critice, asta deoarece Beijing-ul s-a confruntat 12 ani la rand cu o seceta fara precedent. Costul biletului de intrare este de 30$ pentru o zi intreaga.

Water-Cube-Water-Park-1

Sursa foto: www.inhabitat.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s