Top 5 orase pentru iubitorii de ciocolata

Ciocolata este cu siguranta alimentul care ii incanta pe locuitorii intregii planete. Alba, amaruie sau cu lapte, ciocolata preia aroma fiecarei zone si este totodata suvenirul perfect pentru cei dragi. Orasele cele mai cunoscute pentru gustul aparte ce il dau ciocolatei sunt:

1. Bruxelles (Belgia)

belgian choco

Bruxelles este capitala ciocolatei: 12 fabrici, 16 muzee de ciocolata si mii de magazine. Aici se afla cele mai mari fabrici de ciocolata din lume – Godiva si Leonidas si tot aici poate fi vizitat Musee du Cocao et du Chocolate, construit in onoarea ciocolatei belgiene si a bobului de cacao. Prepararea ciocolatei in Belgia a inceput in jurul anului 1600 insa debutul pe scena mondiala s-a produs mai tarziu, in secolul al XX-lea. Astazi consumul anual de ciocolata pe cap de locuitor este de 10 kilograme.

2. Zurich (Elvetia)

swiss choco

Zurich este orasul in care se consuma cea mai mare cantitate de ciocolata pe cap de locuitor. Branduri precum “Toblerone”, “Lindt”, “Nestle”, “Treuscher” si “Sprungli” s-au nascut aici. Cei care viziteaza acest oras nu ar trebui sa rateze o vizita la o fabrica de ciocolata de unde, de cele mai multe ori gratis, pot gusta diferite sortimente si incerca diverse arome. Cea mai veche fabrica mecanizata a fost dechisa in 1796 de Francois Louis Cailler, la Corsier-sur-Vevey.

3. Villajoyosa (Spania)

Villajoyosa mai este numit si Orasul de ciocolata iar prima fabrica, numita Valor, a fost deschisa aici in 1881. Astazi fabrica este deschisa publicului, prezentand tehnici de realizare a diferitelor forme plus degustari de ciocolata.

4. Oaxaca (Mexic)

Mexicul a fost intotdeauna strans legat de lumea ciocolatei. Vechii locuitori ai acestui teritoriu sunt de fapt inventatorii acestui preparat, reteta ce se mentine si azi in orase precum Oaxaca. Aici turistii sunt serviti in strada cu sortimente preparate manual, foarte multi locuitori dezvoltand afaceri familiale din prepararea manuala a ciocolatei.

5. San Francisco (SUA)

ciocolata

In San Francisco s-a preparat pentru prima data ciocolata sub forma de tableta. Cea mai mare fabrica de ciocolata a orasului este Ghirardelii Chocolate, care a fost infiintata de Domenico Ghirardelii. Se pot face vizite, in apropierea fabricii gasindu-se si o multime de magazine care ofera o gama variata de arome.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s