Aeroport international nou in Sri Lanka

Aeroportul Mattala Rajapaksa din Hambantota a fost inaugurat oficial luni, în sud-estul insulei, devenind al doilea aeroport din Sri Lanka care poate găzdui zboruri internaţionale, după cel din capitala Colombo.

La 18 martie 2013 a avut loc deschiderea oficialã a noii platforme, companiile aeriene SriLankan Airlines şi companiile low-cost Air Arabia şi Flydubai operând acum mai multe rute. Proiectat pentru a gãzdui un milion de pasageri pe an în prima fază, aeroportul MRIA este clasificat în categoria F (capabil sã primeascã aeronave Airbus A380), având o pistă de 3.500 de metri, zece locuri de parcare pentru aeronave şi două terminale cu pasarelã. Cea de-a doua fază va fi finalizatã până în 2015, crescând capacitatea aeroportului la 5 milioane de pasageri anual, cu 20 de locuri de parcare şi cincisprezece pasarele. Costul construcţiei începute în 2009 se va ridica la aproximativ 200 de milioane de dolari pentru guvernul din Sri Lanka, care este singurul proprietar. Zborul inaugural a avut loc în octombrie 2012, şi un Airbus A330 a aterizat acolo, în data de 29 ianuarie.

SriLankan Airlines a lansat, luni, de la Hambantota, trei zboruri directe spre Colombo şi un altul spre Dubai. Filiala low-cost a SriLankan, Mihin Lanka, va conecta Hambantota şi Bodh Gaya, din data de 24 martie, în timp ce compania mamã a programat deja zboruri către Male în Maldive, Bangkok şi Riyadh. Nu în ultimul rând Emirates Airlines, Etihad Airways şi Korean Air şi-au exprimat deja interesul pentru noul aeroport.

Sursa: traveltechnews.ro

2 Comments Add yours

  1. Isaac says:

    Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and
    I am waiting for your next write ups thanks once again.

  2. Adriana says:

    Tks Isaac, I’m glad that you like it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s