Palais Namaskar

Palais NamaskarConstruit într-un loc retras, între munții Atlas și Dealurile Djebilet din regiunea Palmeraie, Maroc, Namaskar își merită pe deplin denumirea de palat. Designul reprezintă o îmbinare între conceptul modern de confort și luxul tradițional maur, extins pe o suprafață impresionantă de 5 hectare.

În ciuda aridității și temperaturilor mari, partea de Nord a Africii este unul dintre locurile preferate pentru turism ale milionarilor planetei. La doar 60 de kilometri de Kasbah Tamadot, deținut de către excentricul Richard Branson, a fost deschis în 2012 Palais Namaskar – visul turistic al omului de afaceri Philippe Soulier.

Un antreprenor francez de succes, Soulier și-a propus să înscrie Palais Namaskar pe lista celor mai elitiste destinații din lume. În urma unei investiții de 50 de milioane de euro, hotelul s-a poziționat încă de la început în oferta Oetker Collection, o listă alcătuită din opt locații exclusiviste, dintre care doar două aflate în afara Europei. Prin apariția în lista Oetker, Namaskar s-a alăturat unor nume cu greutate, adevărate „capodopere“ precum Bristol Paris, Baden-Baden sau Hotel du Cap-Eden-Roc.

Palais-NamaskarMai întâi, Soulier a cumpărat o vilă cu o priveliște către munții Atlas, într-o zonă mărginașă și liniștită a Marrakech-ului. A decis că vrea să împartă experiența și cu alți oameni și i-a cerut arhitectului francez-algerian Imaad Rahmouni să proiecteze 41 de alte vile și apartamente. Timpul petrecut în Orient l-au făcut pe omul de afaceri francez să se atașeze de principiile feng shui, pe care le-a folosit în peisagistică, dar și de relația celor patru elemente: aer, foc, pământ, apă. Cel din urmă este folosit din belșug în Palais Namaskar și aproape o treime din cele 5 hectare pe care se întinde stațiunea este acoperit de cascade, piscine sau lacuri care să contribuie la relaxarea oaspeților.

Palais Namaskar interiorImaad Rahmouni a realizat o îmbinare ideală între arhitectura maură și confortul occidental. Dacă toate spațiile publice poartă o notă tradițională, interioarele celor 14 camere, 15 apartamente, 10 vile sau două palate se apropie mai mult de stilul unui hotel mediteranean. Ca opțiuni de petrecere a timpului liber, Palatul Namaskar oferă plimbări cu bicicleta sau cămilele, dar și curse cu balonul deasupra dealurilor Djebilet. Există o sală de forță extrem de bine echipată, un spa cu două săli de tratament, hammamuri private și patru cabine individuale. Hotelul oferă și opțiunea unor călătorii cu elicopterul în deșert sau excursii în piața Jemaa El-Fna, un loc aflat pe lista patrimoniului UNESCO.

Sursa: www.stylereport.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s