ANA All Nippon Airways a primit 5 stele SKYTRAX

La cea mai recentă evaluare a companiilor aeriene făcută de SKYTRAX, cel mai mare operator aerian din Japonia – ANA All Nippon Airways a primit 5 stele şi a intrat în zona de elită.

La fel ca şi în industria hotelieră, companiile aeriene sunt evaluate pe baza unui audit dezvoltat de SKYTRAX (organizaţie britanică care se ocupă cu cercetarea şi evaluarea companiilor aeriene, aeroporturi, personal de cabină, servicii la bordul aeronavelor, divertisment la bord etc.) şi primesc stele.

ana_5stele_skytrax

Cele 5 stele reflectă calitatea serviciilor practicate de ANA, atât la bordul aeronavelor, dar şi la sol. SKYTRAX urmăreşte şi analizează anual companiile aeriene. 5 stele primesc doar operatorii care au atins cele mai înalte standarde de calitate și servicii. Important este ca acestea să fie oferite constant şi pe o perioadă lungă de timp. SKYTRAX a monitorizat timp de doi ani evoluţia operatorului nipon şi iată că totul s-a concretizat cu o avansare în grad.

În prezent, clubul elitist numără 7 companii aeriene: Asiana Airlines, Cathay Pacific, Hainan Airlines, Malaysia Airlines, Qatar Airways, Singapore Airlines şi ANA All Nippon Airways, cel mai nou membru.

Pentru evaluarea companiilor aeriene, auditul SKYTRAX conţine peste 800 de criterii de evaluare. A fost introdus în 1999 şi îmbunătăţit de la an la an. Sunt monitorizate toate serviciile şi acţiunile ce ţin de operatorii aerieni: operaţiuni de ticketing online şi offline, securitate, catering, divertisment, personal la sol şi în aer, tehnici de servire la bordul aeronavelor, piloţi, plecări, sosiri, implicarea companiei în crearea şi onorarea serviciilor către clientul final şi lista e lungă. Însă unele dintre cele mai importante criterii sunt coerenţa şi consecvenţa cu care sunt oferite aceste servicii.

Dacă în grupul elitist sunt 7 membri, la polul opus există doar o companie aeriană care deţine o stea SKYTRAX – Air Koryo, operator care zboară sub steagul Coreei de Nord. TAROM are 3 stele SKYTRAX, în listă cu American Airlines, Aeroflot, China Eastern Airlines, Delta Air Lines, TAP Portugal, KLM etc.

Sursa: airlinestravel.ro

3 Comments Add yours

  1. Miguel Batts says:

    I’m not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

  2. abisurile says:

    Am fost uimita sa constat cat de bine e cotat Tarom-ul. Pe site-ul Go Voyage este pe locul 10, inaintea lui Air France , Lufthansa, KLM , … Pe un alt site avea o nota de 4.1 din 5. Imi pare bine sa constat ca se poate chiar si cu mijloace mai putine.

  3. Adriana says:

    Se pare ca da, si eu am fost uimita. Sper ca noua conducere sa faca totusi mai mult. Am inteles ca pentru inceput ar vrea sa schimbe parte din flota si sa iasa din unele acorduri costisitoare…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s