Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara isi au originea in Italia insa zona nu este cu certitudine cunoscuta. Dupa spusele unora, carbonara au fost preparate pentru prima data in satele de mineri, care aveau nevoie de mancare consistenta, satioasa, care sa le dea forta de lucru. In acest sens s-au folosit de tot ceea ce aveau in gospodarie: oi, gaini, porci si cunostinte multiple de a prepara paste in casa.

Conform altora, reteta a luat nastere in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand americanii au dus in Italia mari cantitati de bacon si praf de oua, alimente care faceau parte din ratiile militare; astfel, din inspiratia bucatarilor, au luat nastere pastele carbonara, un fel de mancare simpla si gustoasa.

Altii sustin ca inventatorii retetei sunt Carbonarii (arzatori de carbune) din Umbria, cei care au avut un rol important in unificarea Italiei, astfel ca denumirea este un tribut adus acestora.

Cel care a facut insa reteta publica a fost Ippolito Cavalcanti, un nobil napoletan care a publicat reteta de Spaghetti alla carbonara intr-una din cartile sale, unii chiar atribuindu-i reteta.

Ingrediente:Carbonara

  • 350 g spaghetti
  • 150 g bacon
  • 100 g branza pecorino
  • 3 galbenusuri
  • ulei, sare, piper

Preparare

Pastele se pun la fiert iar baconul la prajit in putin ulei. Intre timp, galbenusurile se amesteca cu 1/3 din branza pecorino rasa si putina sare. Cand baconul este prajit, se amesteca cu pastele fierte al dente, se ia de pe foc si se toarna peste compozitia de oua cu branza amestecand continuu. Deasupra se presara restul de branza si piper ras.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s