Compania aeriana Saudia interzice prezenta israelienilor la bordul avioanelor sale

1st classCompania aerianã Saudia refuzã transportarea pasagerilor israelieni în Arabia Saudită. Bill De Blasio, un avocat din New York, condamnă măsura ca fiind “discriminatorie” şi vrea interzicerea prezenţei companiei pe toate aeroporturile din SUA.

În ziarul saudit Al-Watan, Khalid al-Melhem, CEO al Saudia a răspuns criticilor adresate politicii sale în cazul cetăţenilor israelieni. Aceştia pur şi simplu nu pot călători pe cursele companiei spre Arabia Saudită. “Dacă nu există relaţii politice între Arabia Saudită şi ţara de îmbarcare, cetăţenii din ţara respectivã nu vor fi primiţi în Regat” a spus el, adăugând că politica relaţiilor diplomatice se aplicã, de asemenea, persoanelor aflate în tranzit. Din moment ce nu există relaţii politice cu Israelul, politica companiei de a exclude israelienii este justificată, a mai spus el.

Aceastã replicã urmeazã unui articol publicat în New York Post la data de 15 iulie,de Bil De Blasio, avocat şi candidat la funcţia de primar a oraşului New York, dupã ce unuia dintre membrii echipei sale, israelian, i-a fost refuzatã rezervarea la un zbor al Saudia. “Nici un oraş din lume nu are relaţii mai strânse cu Israelul, şi totuşi, cetăţeni americani sunt discriminaţi aici, în New York. Acest lucru nu este numai ilegal, ci este un afront împotriva a ceea ce suntem”. Avocatul a promis să pledeze pentru drepturile cetăţenilor israelieni la Washington şi l-a ameninţat pe directorul executiv al companiei aeriene cã va lupta ca zborurile sale sã fie interzise pe toate aeroporturile din SUA, începând cu JF Kennedy, dacã politica companiei nu va fi schimbatã în ceea ce priveşte cetãţenii israelieni.

Potrivit legii federale americane, niciun transportator aerian, care opereazã zboruri din sau către Statele Unite ale Americii, nu poate impune o discriminare bazată pe rasă, culoare, origine naţională, religie sau sex.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s