Un nou resort marca Sheraton

Resortul Sheraton Huzhou Hot Springs a fost deschis de curand in orasul Huzhou din provincia chineza Zhejiang, marea inaugurare urmand a avea loc in octombrie.

Hotelul a fost proiectat de catre arhitectul chinez Ma Yansong, numit in 2009 drept una dintre cele mai creative persoane din lume in domeniul arhitecturii, cu tematica ursul panda. Atat exteriorul cat si interiorul sunt ornate cu elemente, respectiv obiecte care au legatura cu ursii panda, animale-simbol ale Chinei. Dealtfel, provincia Sichuan gazduieste cea mai mare comunitate de astfel de animale din lume iar hotelul promoveaza apropierea de natura, dupa cum a declarat managerul acestuia pentru China News:  “Sper ca toti acesti ursi panda ii vor ajuta pe oameni sa se intoarca la natura si sa regaseasca bucuria simpla si adevarata”.

Resortul are forma unui inel, fiind alcatuit din 3 cladiri, doua dintre ele curbandu-se pentru a forma un profil semirotund de 27 de etaje. Are 100 de metri inaltime, 116 metri latime si o suprafata de 95.000 metri patrati. Lobby-ul este impodobit cu peste 20.000 de cristale Swarovski, o uriasa bucata de jad bruta de 28 de tone si podea pavata cu jad alb african si piatra braziliana ochi de tigru. Camerele sunt in numar de 321, dintre care 40 de apartamente si 37 de vile si apartamente prezidentiale. Pe langa toate acestea, resortul gazduieste un spa cu izvoare fierbinti si un doc pentru yacht-urile de pe Lacul Taihu, care domina zona.

Constructia hotelului este estimata la 1,5 miliarde de dolari.

152118

78799

25264

25267

25268

25266

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s