Macarons

Prajiturelele Macarons au fost preparate pentru prima data intr-o manastire de calugarite din Venetia, in secolul VIII. Nu s-au facut insa cunoscute de la inceput ci mai tarziu, la nunta Catherinei de Medici cu Ducele d’Orleans, cel care a devenit rege al Frantei in 1547. Catherina a cautat cele mai speciale si alese retete, descoperind astfel combinatia de albus de ou, zahar si pudra de migdale, imbogatita cu cele mai fine arome, forma in care Macarons se preparau in vremea aceea. Abia in secolul XX Macarons au devenit aceasta prajitura cu doua capacele iar Pierre Desfontaines, nepotul lui Louis Ernest Laduree, a avut ideea sa puna si o crema intre cele doua capace si sa le lipeasca. De atunci, Macarons sunt cele mai bine vandute prajituri din cofetariile franceze.

Ingrediente:macarons

  • 300 g pudra de migdale
  • 600 g zahar pudra
  • 220 g albus de ou
  • seminte de la 3 batoane de vanilie

Crema:

  • 400 g smantana lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500 g ciocolata alba

Preparare:

Se impart zaharul si ouale in doua, cate o parte din fiecare amestecandu-se usor cu pudra de migdale si cu vanilia. A 2-a parte de zahar si albus se bate spuma, pana se ajunge la consistenta de bezea. Se incorporeaza in aluatul anterior si apoi se formeaza discuri de 3 cm diametru. Acestea se introduc in cuptorul incalzit la 140 de grade, timp de aproximativ 15 min.

Intre timp, se topeste ciocolata si se fierbe smantana cu batoanele de vanilie. Smantana rezultata se incoropreaza usor in ciocolata iar compozitia rezultata se tine la rece pentru aproximativ 5-6 ore. La final se umplu discurile de Macarons si se lasa din nou la rece pentru inca 5-6 ore. In locul vaniliei pot fi folosite si alte arome, in functie de preferinte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s