Etichete electronice pentru bagajele de cala

tagCompaniile aeriene vor sa introduca un nou sistem de identificare al bagajelor de cala, care va diminua numarul bagajelor pierdute si, totodata, va genera diminuarea cheltuielilor efectuate anterior cu etichetele din hartie adeziva.

Noile etichete electronice functioneaza cu frecventa radio (RFID) si permit calatorilor setarea destinatiei pe eticheta, cu ajutorul unei aplicatii de pe telefonul mobil. Totodata, calatorii vor putea urmari localizarea bagajului prin undele transmise de eticheta. In situatia in care bagajul este pierdut, proprietarul acestuia va fi instiintat printr-un un mesaj text de compania aeriana si va putea solicita expedierea bagajului la destinatia dorita.

Etichetele electronice sunt dezvoltate de compania Vanguard ID Systems din Philadelphia si sunt testate de Qantas Airways si de British Airways pentru zborurile dintre Seattle si Londra. La teste participa 100 de angajati Microsoft care conecteaza etichetele cu telefoane Nokia Lumia. Aplicatia poate fi downloadata si pe telefoanele Android si Apple.

Pretul unei etichete va ajunge la suma de 30 de dolari insa, se presupune ca majoritatea companiilor aeriene mari le vor oferi gratis clientilor fideli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s