Cele mai bune 5 statiuni de schi din Europa

1. Courchevel, Franta

Courchevel

Statiunea Courchevel, compusa din 4 sate, este localizata in comuna Saint-Bon-Tarentaise din Alpii francezi si face parte din Les Trois Vallées, cea mai mare zona de schi din lume care inglobeaza mai multe statiuni, Courchevel fiind cea mai luxoasa dintre acestea. Satele care compun statiunea au fost denumite dupa altitudinea la care se afla: Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 si Courchevel 1850. Statiunea gazduieste 11 hoteluri de lux, 7 restaurante cotate cu stele Michelin si o varietate de magazine care comercializeaza doar branduri de lux, fiind locul unde cei mai bogati din lume se aduna in sezonul de iarna. Aeroportul Courchevel care deserveste zona este unul dintre cele mai periculoase din lume, datorita pistei scurte si abrupte. Cele mai apropiate aeroporturi sunt cele din Geneva si Lyon care se afla la aproximativ 2 ore distanta.

2. Chamonix, Franta

chamonix

Chamonix este o comuna situata in departamentul Haute-Savoie din regiunea Rhône-Alpes, in sud-estul Frantei, la granita dintre Franta, Italia si Elvetia. Langa Chamonix se afla Mont Blanc, cel mai inalt varf din Alpi. Este cea mai veche statiune de schi din Franta si una dintre cele mai bune din lume, fiind si locul unde s-a organizat prima Olimpiada de Iarna, in 1924. Comuna include 16 sate cu peste 65 de partii dispuse pe o distanta de 140 km. Cele mai apropiate aeroporturi sunt cele din Geneva si Lyon, situate la aproximativ 100 km, respectiv 150 km de centrul statiunii.

3. Cortina d’Ampezzo, Italia

Cortina

Cortina d’Ampezzo este una dintre cele mai renumite regiuni de schi din Europa. Este situata Alpii Dolomiti din regiunea Veneto, nordul Italiei, pe Valea Ampezzo. Statiunea situata la 1224 m altitudine ofera 110 kilometri de partii de cea mai buna calitate, peisaje de vis, restaurante fine, shopping in cele mai exclusiviste buticuri montane si viata de noapte de neegalat. Oraselul considerat “perla regiunii” este unul obisnuit cu luxul si faima, fiind si locul unde s-au organizat Jocurile Olimpice de iarna din 1956. Statiunea se afla situata la aproximativ 162 de km de Venetia, de unde o calatorie cu trenul dureaza mai putin de 2 ore.

4. Lech, Austria

Lech-Austria

Lech am Arlberg este un sat de munte situat la 1444 m altitudine, in districtul Bludenz Vorarlberg din vestul Austriei, pe malul raului Lech. In ultimii ani statiunea s-a dezvoltat extraordinar de bine, devenind una dintre cele mai sofisticate destinatii de schi ale lumii. Impreuna cu satele vecine, Lech face parte din regiunea Arlberg, locul de nastere al tehnicii moderne de schi alpin si sediul Clubului de schi Arlberg. De asemenea, este o destinatie perfecta pentru incepatori, intrucat aici se gasesc cateva scoli de schi foarte apreciate. Cele mai apropiate aeroporturi sunt cele din Innsbruck si Zurich.

5. Davos, Elvetia

Davos

Municipiul Davos este situat in Alpii elvetieni, pe raul Landwasser din districtul Prättigau/Davos, cantonul Graubünden. Davos este gazda Forumul Economic Mondial (WEF), o reuniune anuala a elitelor politice si de afaceri la nivel mondial, precum si una dintre cele mai importante statiuni montane din Elvetia. Statiunea Davos a fost initial construita pentru bolnavii de tuberculoza, datorita altitudinii ridicate si a numarului mare de zile insorite. Gratie localizarii insa si a celor 5 munti cu peste 300 de km de partie, Davos s-a transformat intr-o statiune cu renume, cu facilitati nu doar pentru schi ci si pentru hochei si patinaj. Dealtfel, la sfarsitul fiecarui an, aici se organizeaza Turneul Spengler Cup Ice Hockey, gazduit de echipa locala de hochei HC Davos. In apropiere de Davos, la o distanta de aproximativ 1 ora, se afla St. Moritz, una dintre cele mai exclusiviste statiuni de schi din lume. Cel mai apropiat aeroport de cele doua statiuni este cel din Zurich.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s