Syrian Airlines – zboruri suspendate catre Europa

Ca urmare a sancţiunilor UE împotriva Siriei, compania aeriană naţională siriană a trecut la suspendarea tuturor zborurilor spre continent. Adoptarea de noi sancţiuni împotriva regimului de la Damasc de către miniştrii de externe europeni a avut consecinţe prompte: zborurile Syrian Airlines către Paris, Bruxelles, Berlin sau Bucureşti au fost suspendate, alte aeroporturi adãugându-se treptat listei. Interdicţia nu a fost imediatã, astfel încât pasagerii sã se poatã întoarce în ţara lor de origine, dar avioanele companiei siriene pot fi acum confiscate în cazul în care aterizeazã pe aeroporturi din Uniunea Europeană.

Data de 6 august ar trebui să ziua în care ultima companie ne-araba mai aterizeazã la Damasc, Aeroflot alãturându-se Air France, Alitalia şi BMI care şi-au suspendat deja activitatea, la fel ca Gulf Air, Kuwait Airways, Saudia, Turkish Airlines şi Royal Jordanian. Guvernul ucrainean a trimis ieri un avion militar la Alep şi Damasc pentru a-şi evacua proprii cetăţeni şi pe cei din Polonia, cea mai mare parte a acestora fiind femei căsătorite cu sirieni şi copiii lor.

Printre companiile străine care operează încă zboruri către Siria sunt low-cost-urile Air Arabia şi Flydubai, Air Algeria, EgyptAir, Emirates Airlines, Etihad Airways, Iran Air şi Ethiopian Airlines.

Sursa: www.traveltechnews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s